Απάτες στην ανταλλαγή links


Πολλοί θα σας προσεγγίσουν για να κάνετε ανταλλαγή links μαζί τους. Κάποιοι θα το κάνουν καλοπροαίρετα με κάθε διάθεση να ωφεληθούν και οι δύο ιστοσελίδες, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν αυτοί που θα προσπαθήσουν να σας εκμεταλλευτούν για όφελος δικό τους.

Οι απατεώνες της ανταλλαγής links συνήθως εκμεταλλεύονται την τεχνική άγνοια των άλλων, για αυτό αν δεν αισθάνεστε ότι μπορείτε να αξιολογήσετε σωστά την ειλικρίνεια κάποιου, τότε αναθέστε την ανταλλαγή links σε όσους έχουν τις γνώσεις να την κάνουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Συνηθισμένες απάτες στην ανταλλαγή links

  • Κάποιος βάζει link προς την ιστοσελίδα σας στη δική του, αλλά μετά από 2-3 μήνες το διαγράφει.
  • Η σελίδα όπου βάζει τα εξωτερικά links προς άλλες ιστοσελίδες δεν συνδέεται καθόλου με τις υπόλοιπες σελίδες του site, είναι δηλαδή μια «ορφανή» σελίδα χωρίς αξία.
  • Χρειάζονται πολλά κλικς για να φτάσει ο επισκέπτης από την αρχική σελίδα ενός site στη σελίδα με τα εξωτερικά links. Αυτό μειώνει πολύ ή εξαφανίζει την αξία της συγκεκριμένης σελίδας και των links που περιέχει.
  • Σας ζητούν να βάλετε πρώτα εσείς link προς αυτούς, αλλά μετά «ξεχνούν» να το κάνουν.
  • Η σελίδα με τα εξωτερικά links είναι ένας ατέλειωτος κατάλογος με περισσότερα από 100 links. Σήμερα σαν αποδεκτός αριθμός links σε μια σελίδα θεωρείται το 30 – 50, αν και η πραγματική αξία βρίσκεται σε σελίδες με 2-3 εξωτερικά links μόνο. Αυτά όμως δεν πρόκειται να τα κερδίσετε καθόλου εύκολα.
  • No follow links ή μην ακολουθείτε αυτά τα links. Κάθε ιδιοκτήτης ιστοσελίδας μπορεί να δώσει οδηγίες στις μηχανές αναζήτησης να μην ακολουθήσουν ένα link. Αυτό ακυρώνει την οποιαδήποτε αξία του και κανείς μη-τεχνικός δεν θα το εντοπίσει.
  • Όχι απευθείας links αλλά χρησιμοποιώντας javascript ή άλλο τρόπο για redirect (ανακατεύθυνση).

Εργαλεία για να βρείτε ποιες ιστοσελίδες έχουν link προς τη δική σας

Who links to my website?, απλό εργαλείο που σας δείχνει πόσα links προς την ιστοσελίδα σας έχει καταγράψει το Google

Yahoo Site Explorer, ένα δωρεάν και πολύ χρήσιμο εργαλείο από το Yahoo, που κατάφερνε να αποκαλύπτει σχεδόν κάθε λινκ προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Δυστυχώς μετά την εξαγορά του Yahoo από την Bing της Microsoft, το εργαλείο αυτό δεν είναι πια διαθέσιμο.

Δείτε την αξία ($) της ιστοσελίδας σας και άλλες πληροφορίες. Περισσότερο για να διασκεδάσετε, παρά για να το πάρετε σοβαρά...
Απάτες στην ανταλλαγή links Απάτες στην ανταλλαγή links Reviewed by Γιάννης Σαματάς - Αρτκρετα on 14:45 Rating: 5

5 σχόλια:

  1. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι λες οτι το nofollow link ειναι απατη. Πως μπορεις να αποκαλεις απατη αυτο που το google θεωρει νομιμο και σωστο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να στο εξηγήσω αφού δεν το καταλαβαίνεις...
    Αν κάποιος με ενημερώσει ότι το λινκ που θα προσθέσει είναι nofollow, τότε είναι δικαίωμα μου να το δεχτώ ή όχι.
    Αν όμως κάποιος κάνει το λινκ που μου προσφέρει nofollow χωρίς να μου το πει, τότε πολύ απλά πάει να με ξεγελάσει προκειμένου να αποκομίσει ένα θαυμάσιο λινκ από μένα, ενώ αυτό που μου προσφέρει είναι ένα λινκ χωίς αξία για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Filoi/files kalo tha itan na apofigete ti xrisi tou No-Follow attribute dioti nai men einai nomimo epi tous orous tou Google, alla to theori ws "pr sculpting" i "page sculpting", kati pou den se eunoei. To Google leei pos ean tha prosthesete link stin istoselida, kai efoson einiai xrisimo stous anagnostes, tote den tha iparxi kanenas logos na to kanete No-Follow. Na'ste kala.

    -Peter

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς ο συγγραφέας αναφέρει το no-follow ώς απάτη (και καλά κάνει) εννοώντας πως το no-follow δεν ήταν μέρος της συμφωνίας ανταλλαγής link και γίνεται από τη μία πλευρά μόνο ποντάροντας στην άγνοια της δεύτερης πλευράς. Μεγάλη κουτοπονηριά κατ εμέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.